5 грудня в місті Києві херсонські силовики підтримали акцію за перерахунок пенсій під стінами Адміністрації Президента України (Фото, Відео)




5 грудня в місті Києві під стінами Адміністрації Президента України відбулася акція за перерахунок пенсій силовикам. Саме там, з імпровізованої сцени, через гучномовець звучали звернення до Головнокомандуючого ЗСУ Порошенка П.О. від пенсіонерів та ветеранів МВС у тому рахунку Державної прикордонної служби, Державної пенітенціарної служби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, різних родів військ ЗСУ, СБУ, та інших представників з рахунку тих хто служив все життя вітчизні і носив пагони.


Ми, учасники акції протесту, представники ветеранських та профспілкових організацій, пенсіонерів органів внутрішніх справ, збройних сил та інших силових відомств України виражаємо рішучий протест Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України, МВС України, Міністерству ЗСУ, Міністерству соціальної політики України, Пенсійному фонду України, у зв’язку з бездіяльністю виконання вимог Конституції України, Законів України та судових рішень, щодо перерахунку пенсій пенсіонерам силових відомств, антиконституційного позбавлення нас права на соціальну пільгу, 50% знижку оплати житлово-комунальних послуг.



Більше року ми намагаємося відстояти свої Конституційні права в різних ешелонах влади. Зверталися до Президента України, Кабінету Міністрів України, до керівників міністерств і відомств нашої держави та з позовами до суду. Проте від бюрократії ми отримали банальні відписки. У той же час позитивні судові рішення, які винесені від імені України на користь пенсіонерів погонними чиновниками та пенсійними фондами не виконуються.
Виборюючи свої права, ми вийшли на вулиці із акціями протестів, але і ці дії не призвели до позитивних результатів. Можновладці не хочуть виконувати, ні вимоги Конституції України, ні Законів України.



На сьогодні (після пенсійної реформи для "цивільних") склалася ситуація, коли екс-командир військової частини отримує пенсію меншу, ніж його колишній підлеглий з числа цивільних працівників на позаштатній посаді. Це безглуздя і непрофесійність чинної влади чи навмисні утиски людей які вміють і не забули як володіти зброєю.


З усією відповідальністю заявляємо: що в цій ситуації є вина Мінсоцполітики та особисто його голови Реви. Останній обіцяв надати до ВР законопроект про військових пенсіонерів спочатку у вересні, потім - до 1 листопада, тепер - до кінця року, так, щоб вже в січні підвищили "військові" пенсії. Але до кінця року залишилися визначені пленарні дні, коли Рада може розглянути цей законопроект - якщо бути точними, то шість пленарних днів.


На сьогодні в Раду законопроект так і не надіслав. Замість цього Мінсоцполітики взялося до відвертої брехні. Так, депутатам пан Рева несподівано почав розповідати, що спочатку законопроект повинен розглянути СНБО. Але, по-перше, даний документ до СНБО ніякого відношення не має; по-друге, по інформації від депутатів ВР яким ми можемо довіряти, ніхто цей документ до СНБО на даний момент також не подав.


Прикро, але складається враження, що ті, хто багаторічною, відданою працею не шкодуючи сил, здоров’я, а інколи і життя, досвід яких вкрай би знадобився в боротьбі з розбурханою злочинністю та військовим захистом Вітчизни, сьогодні нікому не потрібні і навіть зазнають зневаги і приниження. Але слід звернути увагу влади на те, що любе терпння, витримка та телерантність мають певні межі.