Концепція нової форми і знаків розрізнення поліції

всі зображення © facebook.com/v.gaydukevich


Відомий журналіст Віталій Гайдукевич оприлюднив розроблену авторським колективом концепцію нового однострою і знаків розрізнення поліції.

Нарешті можна оприлюднити концепцію нового однострою і знаків розрізнення поліції. Практично рік минув як була розпочата робота і більш ніж пів року, як концепція поволі йшла до моменту передачі авторських прав. Нарешті процес завершено. Права на використання усіх зображень належать МВС. Далі авторський колектив не в силах ані контролювати правильність використання окремих алементів, ані наполягати на дотримання концепту вцілому. Звісно ми би хотіли, аби Arsen Avakov, Ека Згуладзе та Хатія Деканоїдзе, а також керівник КОРДу і надалі дослухалися до порад авторського колективу в питаннях що будуть розвитком цієї концепції, але тут все залежить від волі керівництва міністерства і його структур.

Маю сказати, що від самого початку робіт и над проектом (а цей початок був доволі спонтанним), позиція і Авакова і Згуладзе була виключно конструктивною. Так, ми сперечалися, але нас чули і в багатьох моментах керівників відомства вдавалось переконати. Окрема подяка генералу Сергію Яровому - в питаннях нюансів однострою, подоланні совкових стереотипів ми знайшли в його особі прибічника...

Звісно, не все було гладко і ми нажили собі трохи ворогів, але адекватність людей, котрі приймали кінцеві рішення взяла гору. Не минулося і без сумних моментів. Деякі деталі концепції були зіпсовані на моменті реалізації презентаційних комплектів, що були показані в Кабміні. Авторський колектив категорично знімає з себе відповідальність за сорочку на резинці, котра якимось дивним образом опинилася. Ми наполягали і наполягаємо - поліцейський не має бути міліціонером Аніськіним - сорочки і куртки не резинці, котру так полюбляють служиві люди із огрядними животами - не має бути. На жаль нам забракло можливостей переконати в цьому.

Так само, як ми не змогли дотиснути нарукавні патчі - в процесі пошиву їх відверто зіпсували. На жаль на рівні середньої ланки виконавців ламати совок дуже і дуже тяжко. Сподіваємося, що позиції молодих офіцерів поліції буде прогресивною і з часом недоліки можна буде виправити. Безумовно? дякую колегам на плечі котрих лягла левова частка творчої роботи і написання документів для затвердження: Rudenko Oleksii Rudenko Oleksii та Mykola Chmyr . Дякую тим, хто допомогав порадами.

Нагадаємо, що раніше Кабінет Міністрів України своєю постановою від 30 вересня 2015 року № 823 "Про однострій поліцейських" вже затвердив опис і зразки предметів однострою поліцейських.