Як "кинули" пенсіонерів МВС, або Дуля з маком, як витвір народного фолькльору


Як раніше було анонсовано, сьогодні 30 січня 2017 року у Центрі культури та мистецтв МВС України відбувся Форум ветеранів ОВС України. 

У роботі Форуму прийняли участь і делегати від Херсонщини. За результатами участі у Форумі делегатів нашої області Валерій Літвін надав первинну інформацію.

Пенсіонерів та ветеранів ОВС найбільш цікавило питання щодо заходів, які вживало МВС та Пенсійний фонд України з усунення диспропорції у пенсійному забезпеченні ветеранів міліції та ветеранів-поліцейських, а також вимагалось озвучити чітку позицію міністерства та відомств з цього питання.
При цьому на Форум так і не прибув Міністр Аваков А.Б. і керівництво Кабінету міністрів України. МВС України представляв держсекретар міністерства Олексій Тахтай та керівник кадрового підрозділу Віктор Слівінський. Представники МВС намагались відвести увагу присутніх загальними фразами, але коли ситуація загострилась і необхідно було надавати конкретні відповіді, то у Олексія Тахтая знайшлась причина негайно припинити свою участь в роботі Форуму. Віктор Слівінський також намагався вдавати омріяне за реальне. 

Таким чином, пенсіонери зрозуміли, що МВС України і не намагалось вжити необхідних заходів щодо перерахунку пенсій колишнім міліціонерам. А стало це відомо тоді, коли слово взяв представник Пенсійного фонду України, який зазначив, що Закон України «Про національну поліцію», так само як і Постанова КМУ №988-17року, всупереч існуючим правилам, зовсім не погоджувались з Пенсійним фондом, а тому і не брались в розрахунок можливості перерахунку пенсій. Але, зі слів представника ПФУ, як тільки до них надійде відповідний лист з МВС з таблицями співвідношень посад та посадових окладів поліцейських та міліціонерів, Пенсійний фонд виконає свою роботу щодо перерахунку пенсій колишнім міліціонерам. 

В кінці роботи Форуму було прийнято рішення щодо уповноваження робочої групи по самостійній підготовці проекту відповідного листа до ПФУ від імені МВС України, та надання його на підпис Арсену Авакову в триденний термін. В разі відмови його підписати, секретаріат Форуму залишив за собою право вживати інших адекватних ситуації заходів, про які будуть інформувати обласні ветеранські організації.
Джерело: "Єдиний Щит" 

Прохання до пенсіонерів та ветеранів у кого є 
проблеми 
зі   здоров'ям  не переглядати  запропоноване  відео
Посилання на відео про хід ветеранів ОВС України - 

Як цього приводу звітує у ЗМІ МВС України

Олексій Тахтай: Кроки МВС для перерахунку пенсій пенсіонерам 
і ветеранам ОВС є читкими, однозначними і послідовними (Фото)

Сьогодні, 30 січня, Державний секретар МВС України Олексій Тахтай зустрівся з пенсіонерами та ветеранами відомства. Він поінформував їх про заходи, здійснені міністерством для перерахунку пенсій колишніх працівників органів внутрішніх справ з урахуванням видів грошового забезпечення, установлених законодавством для поліцейських. 


МВС направило звернення до Міністерства соціальної політики України із закликом вжити усіх необхідних кроків, які передбачені законодавством, аби визначити порядок проведення перерахунку пенсій колишнім працівникам міліції.


«Делегація МВС неодноразово була на прийомі у Міністра соціальної політики і спілкувалася з ним, аби максимально прискорити цей процес», – повідомив Держсекретар МВС.
Також до Міністерства соціальної політики України було подано список кандидатур від МВС для роботи у міжвідомчий групі, яка б розробляла механізм перерахунку. Офіційні звернення від Міністерства внутрішніх справ щодо створення такої міжвідомчої групи раніше було направлене до Кабінету міністрів України.
«Наразі ми чекаємо від Міністерства соціальної політики інформацію, коли  група розпочне роботу», – повідомив Олексій Тахтай.

Міністерством внутрішніх справ затверджено перелік посад осіб начальницького і рядового складу ОВС України, що прирівнюються до посад поліцейських. При розробці цього нормативно-правового акту були враховані пропозиції представників всіх центральних органів влади що координуються міністерством, а також ветеранських організацій.
«Розуміючи і однозначно підтримуючи Закон, в структурі МВС було створено відділ пенсійного забезпечення, який безпосередньо займається цими питаннями», – сказав Державний секретар МВС.
Завдяки роботі відділу у короткий термін розроблено інструкцію про порядок організації роботи з оформлення документів для призначення перерахунку пенсій відповідно до Закону.

Крім того, керівництвом МВС досягнуто домовленості з  Національною поліцією України щодо створення в кожному її територіальному підрозділі обласного рівня відділу пенсійного забезпечення, який на місцях буде здійснювати і забезпечувати реалізацію норм Закону. 

Нагадаємо, що у грудні 2015 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їхніх сімей». Статтю 63 Закону було доповнено новою частиною, згідно якої перерахунок пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ України (міліції), які мають право на пенсійне забезпечення або одержують пенсію на умовах Закону, здійснюється з урахуванням видів грошового забезпечення, щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій в розмірах, встановлених законодавством для поліцейських.