На шляху боротьби за соціальні права та конституційні гарантії


Шановні колеги!

Більш року триває боротьба за наші конституційні права і соціальні гарантії, але ж віз і нині там. Які ж причини наших невдач?. У нас не було організовано єдиної всеукраїнської структури в Києві, заходи, які проводила частина обласних ветеранських структур не набули масовості, організованості та системності, відсутня стратегія. Як приклад акції протесту якi проходили у Києві 6, 12 та 20 грудня 2016 року, з найгіршого боку показав себе застарілий та повністю підконтрольний владі апарат відомчих, силових – профспілок, різних ветеранських асоціацій, яких у Києві зареєстровано близько - 40. Ми побачили їх керівників та «президентів», організаційну та координуючу роль. Скільки тисяч киян - ветеранів вийшли захищати свої права?. Де які і досі нічого не чули.
Виходячи із такого стану справ «8» грудня 2016 року, з метою об’єднання зусиль, набуття системності і організованості нашим акціям протесту, здійснення аналізу і розробки стратегії руху було створено Координаційний штаб, до якого входять координатори територіальних страйкових комітетів, галузевих служб, представники військових, чорнобильських, афганських організацій, учасників бойових дій та АТО, інших громадських об’єднань. Ми почали діяти разом, нам не має чого ділити, ми пливемо на одному кораблі під назвою «Україна».
На даний час штабом визначено день і час проведення координаційної наради, розробляється стратегія «Руху», аналізуються наявні сили і можливості. Як переконалися, що з «кондачка» нічого не виходить.
В свою чергу, щоб заважити нашій організованості керівники ветеранських організацій «генерали» керовані владою заворушились, побачивши що їм на п’яту наступають невідомі, створили спільно с міністерством «робочі групи», проводять наради, обіцяють, маніпулюють правовими актами (закони: 900, 2262, 5031, постанови 45 і т.п). В кінці кінців намагаються, через своїх «довірених» представників, внести в наші ряди безлад і розбрат.
Вочевидь зрозуміло, що нам всім як найшвидше треба об’єднати зусилля, згуртувати людей навколо ідеї, а не навколо себе, координувати та виробляти єдину стратегію і спільний план дій.
Маємо пам’ятати стару мудрість Київської Русі, один прутик легко зламати, як що їх зібрати разом не зламати ніколи. Настав час відкинути власні амбіції, незалежно хто коли розпочав цю роботу, важливо, як і коли, ми її закінчимо.

Пропонуємо:

1. Провести в м. Києві зібрання щодо відпрацювання єдиних напрямків подальших спільних дій за участю координаторів областей України 25.01.2017 року.

2. Довести до відома представникам різних силових відомств, громадських об’єднань, активним громадянам, які приймають участь у стихійних акціях протесту, щодо об’єднання разом з нами, для подальших спільних дій.

3. Координаторам, до 15.01.2017 року підтвердити свою участь у координаційній нараді через зв'язок з керівником Координаційного штабу - Панін Володимир Геннадійович за тел.: 067 706 99 60, 0994680575. Додати пропозиції до порядку денного у электронному вигляді на пошту: trimifunskiy@gmail.com

4. Координаторам областей прибути 25.01.2017 року за адресою: м. Київ вул. Володимирська 45 (приміщення будинку вчених, біля метро «Золоті Ворота»), початок реєстрації 9.30, початок наради 10.30.
Громадянський Рух пенсіонерів МВС, МОУ, СБУ, УБД, АТО, ЛАЧАЕС.

Прес-конференція присвячена продовженню боротьби ветеранів, пенсіонерів силових відомств, військовослужбовців за свої соціальні права та конституційні гарантії.